Авантуристи и уживачи на природните убавини на Маврово, Ви најавуваме дека жичарницата Едносед на Ресорт Маврово започнува со работа на 2 јули, 2022 (сабота).
 
Препуштете се на летното сонце, свежиот планински воздух и уникатниот поглед на природните убавини на Маврово.

Понеделник – петок: 10:00 – 16:00 часот
Жичарницата ќе работи на секој час.

Последно возење од доле нагоре – 15:00
Последно возење од горе надолу – 16:00

Сабота – недела։ 10:00 – 18:00 часот
Жичарницата ќе работи на секој час.

Последно возење од доле нагоре – 17:00
Последно возење од горе надолу – 18:00

Ценоник за жичарница

Бесплатен за деца до 6 год. – 0 ден.
За деца од 7 – 13 год. – 100 ден.
За возрасни лица 14+ – 150 ден.
Дневна карта за деца од 7 -13 год. (неограничено возење) – 500 ден. 
Дневна карта за возрасни 14+ (неограничено возење) – 600 ден. 
Групен билет за деца (над 20 лица) – 85 ден. 
Групен вилет за возрасни (над 20 лица) – 120 ден. 
Сезонска летна карта – 3000 ден.
Бесплатен за возрасни (за мажи над 64, жени над 62 год.) – 0 ден. 

Картите се купуваат од билетарата на Едносед жичарница.