Жичарницата со летно работно време

Авантуристи и уживачи на природните убавини на Маврово, Ви најавуваме дека жичарницата Едносед на Ресорт Маврово започнува со работа на 2 јули, 2022 (сабота). Препуштете се на летното сонце, свежиот планински воздух и уникатниот поглед на природните убавини на Маврово. Понеделник…

Continue reading

„Маврово е една поинаква приказна” – Влатко Томовски

Влатко Томовски е роден во Скопје во 1965 година, а во Маврово живее од 2015 година. Неговиот татко Хари Томовски, инаку другар на сите нам познатиот Заре Лазарески, во 1973 година изградил викендичка. Хари бил инженер на челични конструкции…

Continue reading

Екслузивна модна соработка на Bistra Design Store со Ирина Тошева и Моки

Со топла и идилична фотографска приказна дизајнерката Ирина Тошева ја претстави новата екслузивна модна соработка со Моки и Ресорт Маврово. Станува збор за две мини колекции на облека и додатоци со потписот на Тошева, надополнети со илустрациите и ракописот…

Continue reading

Јога на планина

Сте пробале ли јога на планина? Јогата сама по себе ни дава безброј бенефиции, меѓутоа јогата на планина е незаменливо искуство поради свежиот воздух, богат со кислород кој го прочистува телото, умот и срцето. Инструктор: Лејла РамковскаФото: Амел Амед

Continue reading

Гостински блог пост: Планираниот одмор на планина од една, се претвори во две недели

Одморот во Националниот Парк Маврово ќе ни биде во спомен како магично заедничко доживување на нашето семејство, во кое се откривавме меѓусебно, а секако откривме и по нешто ново за себе… а воедно и си го бистревме умот, доживувајќи…

Continue reading

Маврово како атрактивна дестинација за активен туризам

Mavrovo in summer

Интервју со Зоран Тодоровски, ескперт за развој на активен туризам при Швајцарската програма ИМЕ Швајцарската програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ и Ресорт Маврово соработуваат уште од 2014 година со цел развивање на капацитетите на Маврово да…

Continue reading

Незаборавни летни авантури во Ресорт Маврово

Уживај во неколку минутно возење на жичарницата во Маврово. Препушти се на прекрасниот панорамски поглед на недопренарта природа на Националниот Парк Маврово. Одбери го совршеното место за пикник на Старо бачило и препушти и се на природата која те…

Continue reading