29 Традиционално искачувње на Кораб

Korab

Секоја година Планинарското друштво „Кораб“ во чест на Денот на независноста на Македонија, 8 Септември, организира традиционално меѓународно искачување до највисокиот врв во Македонија, Голем Кораб (2764 мнв). Патеката до врвот Голем Кораб е една од најмаркантните тури за…

Continue reading